Articole Windows 10

Cele mai bune aplicații de email pentru Windows 10

Email Inbox
Email Inbox

Volumul mare de emailuri pe care le primești îți poate da bătăi de cap, din acest motiv ai nevoie de o aplicație robustă și ușor de folosit pentru a le manageria. Aplicația Mail care vine inclusă în Windows 10 este mai mult decât suficientă pentru majoritatea utilizatorilor, dar sunt alte câteva sute de aplicații pentru email ce merită utilizate. Pentru a te ajută să te decizi care este cea mai potrivită pentru ține, am rotunjit acest număr la 6 aplicații.

Thunderbird

Thunderbird
Thunderbird

Această aplicație este gratuită sub regim open-source, creată de Mozilla, companie faimoasa pentru browserul web Firefox. Este plină de funcții care o fac ușor de utilizat și navigat și sunt foarte multe aplicații adiționale (add-on-uri) pentru cerințe specifice. La baza, beneficiezi de o aplicație puternică cu un sistem de tab-uri, care cuprinde și search bar pentru pagini web, foldere smart, contact în timp real (chat), agenda one-click și multe altele.

De asemenea, conține și opțiuni de securitate și confidențialitate, care te poate feri de tentative de phishing și filtre de email junk. Probează această aplicație pe gratis, și dacă îți place o poți folosi fără a plăti nimic, deși donațiile sunt întotdeauna apreciate.

Outlook (componentă a Office 365)

Outlook
Outlook

Deși Outlook este inclusă în majoritatea planurilor de Office 365, poate fi achiziționată și separat. Această aplicație suportă orice serviciu de email, fapt ce îți permite manageriezi toate adresele într-un singur loc. Dacă luăm în considerare și integrarea calendarului și a task-urilor, faptul Outlook are setări de ajustare complexe a regulilor din inbox, te poate ajută te organizezi mai eficient și mai ușor. Poți seta notificări fonice când o persoană îți trimite un e-mail conțînând covinte specifice sau mute în mod automat un email într-un folder când e setată o anume adresa de email. Aceste funcții sunt perfecte pentru a ține emailurile de servici separate de emailul personal.

Sunt disponibile foarte multe tool-uri în Outlook, însă unele dintre ele pot fi mult prea complexe pentru începători. Din fericire, Outlook aa fost refăcut în ultimii ani nu mai bombardeze utilizatorii cu foarte multe informații din prima instanța.

Mailbird

Mailbird
Mailbird

Această este o aplicație “lightweight” de email care nu îți va îngreuna utilizarea PC-ului. Mailbird poate fi customizata arate exact cum îți dorești.

Îți poți sincroniza toate conturile de email într-un Inbox pe care îl poți manageria, poți crea reply-uri rapide, poți atașa folosind drag & drop și poți chiar cauți prin mesaje doar cu un click pe poză de profil a unui utilizator. Poți caută un profil LinkedIn doar cu un click și integrezi toate aplicațiile tale favorite, incluzând Twitter, WhatsApp, Dropbox și Facebook. De asemenea, poți beneficia de suport non-stop în cazul în care apare o greșeală neprevăzută. Este disponibilă o versiune gratuită dar și subscriptii plătite lunar sau pe viață.

eM Client

eM Client
eM Client

Cu foarte multe optiuni de particularizare, incluzand si pe cele de comportanment si aspect, dar si suportul oferit pentru serviciile de email de genul Gmail, Outlook, iCloud si Exchange, poti folosi acest soft ca si cum l-ai fi folosit deja de mai multi ani. Importarea mesajelor vechi de pe alte servicii este foarte facila datorita interfetei intuitive si o bara laterala specializata arata istoricul mesajelor si al atasamentelor, dar si agenda care contine date importante cu o persoana specificata. Un update recent a adaugat sistemul de encriptare PGP pentru oricine doreste sa trimita emailuri encriptate, dar si un sistem de backup live care va rula in timpul in care vei folosi aplicatia. Este disponibila o versiune gratuita fara toate functiile incluse, insa poti lua in considerare sa cumperi versiunea Pro, deoarece se plateste o singura data.

Zimbra Desktop

Zimbra Desktop
Zimbra Desktop

Dacă ești în căutare de un client de email gratuit, open-source, Zibra Desktop poate fi o alegere inspirată. Se află pe piață de ceva vreme și a cunoscut câteva schimbări majore, însă rămâne o aplicație dintre cele mai bune. Suportă servicii de email multiple, poate fi folosită și fără o conexiune la internet și funcționează cross-platform, adică avem acest soft pe Windows 10, macOS și pe Linux. Folosește avantajele interfeței cu tab-uri pentru o organizare eficientă cu tool-uri : task-uri, calendar, contacte și o servietă pentru a te putea focusa mai ușor pe parcursul zilei. Poți chiar îți construiești propriile add-on-uri (numite Zimlet) sau alegi din colecția deja existența.

Claws Mail

Claws Mail
Claws Mail

Utilizatorii “veterani” de Windows isi vor aduce aminte imediat de zilele vechi in care vedeau interfata softului Claws Mail. Nu lasa simplitatea lui sa te pacaleasca; aceasta aplicatie este grozava pentru utilizatorii avansati pe care nu ii deranjeaza sa seteze totul ei insisi. Poti adauga un numar nelimitat de conturi de email, dar trebuie sa faci tu acest lucru – nu este un buton de import sau vreun ghid (wizard). Claws Mail are un trakcer de bug-uri activ care se asigura ca orice problema va fi identificata si reparata in timp util, iar aplicatia primeste update-uri in mod regulat. Este o aplicatie perfecta de client e-mail pentru PC-uri de ceva vreme incoace, deoarece foloseste memorie RAM si putere de procesare foarte putin, astfel incat nu ingreuneaza functionarea optima a calculatorului. Ca minusuri, avem lipsa suportului HTML si faptul ca nu contine unele setari de conexiune avansata cum are Outlook. Sunt totusi cateva plugin-uri incluse cum ar fi SpamAssassin care pot oferi o mana de ajutor. Daca nu te deranjeaza sa setezi totul de la A la Z pe cont propriu si cauti o aplicatie de email care nu ingreuneaza sistemul tau, incearca aceasta aplicatie. Este complet gratuita.

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment