Hardware

Ai nevoie de un cooler aftermarket dacă nu faci overclocking?

Cel mai bun răspuns: Dacă nu faci overclocking, cooler-ul stock pentru procesor ar trebui să fie de ajuns. Dar, dacă dorești să împingi limitele sistemului tău la maxim, atunci ar trebui să îi instalezi un cooler pe baza de lichid.

Coolerele stock sunt construite pentru a rula la viteze stock

Când construiești un PC este foarte ușor să te lași purtat de val și să folosești doar cele mai bune componente. Dar înainte de a cheltui 1 leu, ar trebui să știi exact ce vei face cu acest PC după ce îl vei construi.

În cazul procesorului, dacă dorești să îl instalezi și să îl lași în pace, cu alte cuvinte să nu îi faci deloc overclocking, atunci ar trebui să folosești coolerul cu care a venit în cutie și ar trebui să funcționeze în regulă.
La urmă urmei, este oferit de compania care a construit procesorul și este inclus în garanție. Poate părea un pic slab, însă coolerul din cutie își va face treaba și va avea grijă că PC-ul tău să nu se încălzească prea tare (presupunând că nu îl folosești într-un ambient foarte călduros).

Trebuie folosită întotdeauna ventilație

E de la sine înțeles că nu poți asambla PC-ul și apoi să te aștepți să meargă totul în regulă, fără ventilație. Temperatura din interiorul procesorului va crește și îi va îngreuna muncă oricărui cooler. O parte importantă a PC-ului tău este curentul de aer. Dacă nu poți bagă în carcasa aerul rece și să dai afară aerul încălzit în exces, PC-ul tău nu va rezistă foarte mult timp.Dacă locuiești într-o țară caldureasa, de exemplu, încearcă să scazi temperatura din camera. Nu acoperi unitatea PC-ului și curat-o des.

Dacă decizi să overclockezi procesorul, alege un cooler pe baza de lichid

Folosește un cooler cu răcire pe apă sau o alegere de cooler bazat pe lichid mai ieftină, dacă dorești să împingi limitele procesorului tău.
Dacă nu cunoști prea multe detalii despre procesoare, cooler-ul all-în-one că NZXT M22 este un loc potrivit pentru a-l înlocui pe cel cu care a venit procesorul. Nu are un preț prohibitiv, se descurcă foarte bine și va arată grozav în orice unitate PC.

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment