Browsere Web Recenzii

Vivaldi – un browser bazat pe Chromium care merită încercat

Având în vedere faptul Microsoft Edge va fi reconstruit pe platforma Chromium în viitor, unii utilizatori vor caută un browser nou. Și, dacă tot vei folosi un browser bazat pe Chromium, de ce nu te informezi și vezi ce opțiuni ai?

VIvaldi este un browser pe care îl poți customiza cu anumite de funcțîi unice. Are multe din beneficiile browserului Chrome, inclusiv suport pentru extensiile Chrome, dar nu are o legătură directă cu serviciile Google, fapt ce ce nu ii mulțumește pe anumiți utilizatori.

Acest browser este disponibil gratuit pentru Windows 10, Linux și macOS. În mod ironic, nu este disponibil în Microsoft Store (locul unde găsim aplicațiile Microsoft) chiar dacă este împuternicit de aceeași platforma care va susține și browserul Microsoft Edge în viitor.
Însă, îl poți descarcă de pe site-ul Vivaldi.

Voi evidenția anumite funcții de baza care te pot ajută în activitățile de navigare. Pentru o lista completă poți consulta site-ul Vivaldi.

Opțiuni de customizare

Acest browser nu are doar un aspect unic. Ai la dispoziție un număr de opțiuni de aspect care îți permit navighezi pe internet în modul în care îți place. Poți mută elemente sau le ascunzi de tot, îți alegi propria tema și personalizezi culorile browserului.

Poți alege de la comportamentele tab-urilor la mărimea obișnuită a interfeței care poate fi modificată.

Mai mult decât o copie a browserului Chrome

Unul dintre cele mai importante lucruri de știut despre Vivaldi este nu este doar o clona a brower-ului web Google Chrome. Are la baza aceeași platforma și de acolo sunt și multe similarități, dar Vivaldi are personalitate și posibilitatea de a fi setat în moduri mai complexe.

De exemplu, Vivaldi are un sistem de tab-uri inovativ. Poți grupa tab-urile în grupuri prin drag-and-drop, împărți tab-urile în aceeași fereastră și pui în modul de hibernare anumite tab-uri sau grupuri de tab-uri. Aceste funcții îți pot ușura foarte mult activitatea de navigare când deschizi grupuri mari de site-uri web și în același timp nu consumă foarte multă memorie RAM, fapt ce sigur va fi apreciat de anumiți utilizatori/

De asemenea, poți folosi partea laterală a site-ului deschizi site-uri într-o parte a ecranului fără a trece de la un tab la altul. Folosesc această funcție pentru a deschide versiunea mobilă a site-ului Twittter fără a fi nevoie închid pagină web. Această funcție este perfectă pentru aplicațiile web progresive care se scaleaza cum trebuie.

Folosește extensiile în avantajul tău

Am realizat niște teste, deoarece m-am așteptat un browser bazat pe Chromium consume mai multă memorie RAM, însă am constatat browser-ul Vivaldi și browser-ul Edge folosesc aproape aceeași memorie RAM când au deschise același site. Deși trebuie recunosc ambele device-uri pe care le-am folosit când am făcut acest test au multă memorie RAM, am constatat activitatea acestora nu a fost îngreunată în nici un fel. Dacă ai probleme cu memoria RAM, nu uită poți pune tab-uri în starea de hibernare, ceea ce poate face o diferența enormă în fluență funcționarii PC-ului tău.

Cel mai mare minus al browser-ului Vivaldi este nu este disponibil deocamdată pe dispozitivele mobile. Acest lucru înseamnă parolele și lucrurile similare nu pot fi sincronizate între device-uri (telefon mobil și PC).

Privire de ansamblu asupra browser-ului Vivaldi

Este una dintre cele mai bune opțiuni disponibile bazate pe Chromium. Vrei folosești extensia Google picture-în-picture? Poți face asta. Vrei folosești Office Online? E la câteva click-uri distanță. Ai la dispoziție o gama largă de extensii chiar dacă nu folosești Google Chrome.

Chiar dacă Vivaldi nu este doar o copei a browserului Chrome, au cam aceleași beneficii din gama această de softuri. Vivaldi poate folosi extensii concepute pentru Chrome. Dezvoltatorii web nu trebuie își recompileze extensiile sau le pună într-un soft de aplicații Vivaldi. Chiar am descărcat un număr de extensii inclusiv una făcută de Google de pe store-ul Chrome Web.

În multe feluri, Vivaldi este ceea ce Microsoft Edge dorește fie. Este dovada o companie poate folosi platforma Chromium și în același timp creeze un browser web unic. Sper Microsoft urmărește acest aspect.

Aspecte Pro:

  • Suportul pentru extensii Chrome.
  • Design configurabiul.
  • Management al tab-urilor inteligent.
  • Panou lateral unic.

Aspecte Contra:

  • Nu este disponibil pe dispozitivele mobile.

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment